🚀 Studeren in Twente: Hubertusfeest binnen 2! seconden uitverkocht

In het bruisende hart van Enschede, waar de studentenziel pulserend leeft, vond het grootste en meest betoverende huisfeest van Nederland plaats. Huize Heilige Hubertus opende haar deuren voor maar liefst 600 carnavalesk uitgedoste studenten en oud-bewoners, die stonden te popelen om deel uit te maken van deze onvergetelijke nacht. “Binnen twee seconden waren we uitverkocht!”, klonk het vol enthousiasme.

Studeren in Twente: De Nachteraad Ontwaakte

Het 38e Hubertusfeest werd getooid met het thema “De Nachteraad – Waar het slapend rijk ontwaakt”. Ruim 600 gasten, gehuld in kleurige en carnavaleske kostuums, betraden de festiviteiten vol energie en feestvreugde. Het feest begon al online, waar de kaartjes binnen enkele seconden waren uitverkocht, wat een nieuw record vestigde, zoals bewoner en organisator Lennart Cool met trots verkondigde.

Een Professioneel Feest in een Studentenhuis

Huize Heilige Hubertus transformeerde tot een professioneel feestpaleis. Met twee podia, dj’s, een EHBO-tent, beveiliging, garderobe en afzethekken aan de Noorderhagen, was het Hubertusfeest goed georganiseerd. Bezoekers waanden zich eerder in een bruisende discotheek dan in een traditioneel huis. “We hebben alle deuren en ramen eruit gesloopt en alle wanden met doeken bekleed. Zo sta je ongemerkt in een grote tent achter het huis met het hoofdpodium”, onthulde Cool.

De Magische Samensmelting: Hubertusfeest en Tukker Schnaps

Midden in dit spektakel bevond zich een unieke samenwerking die de avond nog specialer maakte. Tukker Schnaps, een lokaal bedrijf met een passie voor het creëren van hoogwaardige schnaps, voegde een extra dimensie toe aan de festiviteiten. Met hun lokale invloeden brachten ze een Twents karakter naar het Hubertusfeest. Bezoekers konden genieten van de verfijnde smaak van Twentse trots terwijl ze werden meegevoerd in de betoverende sfeer van het grootste huisfeest.

De Oorsprong van Hubertus: Een Echt Roeiershuis

Het succesvolle feest en de unieke sfeer van Huize Heilige Hubertus hebben diepe wortels in het verleden. Opgericht in 1984 als een roeiershuis, begon het feest als een bescheiden barbecue met ongeveer honderd gasten. Nu, bijna vier decennia later, is het uitgegroeid tot het grootste huisfeest van Nederland, misschien wel van Europa. Robbert Bakker, een van de eerste bewoners, merkte op: “Hubertus is van oorsprong een echt roeiershuis. Het begon met een barbecue in 1984, en nu is het uitgegroeid tot het grootste huisfeest van Nederland.”

Succesvolle Namen en Toewijding aan Hubertus

Het feest bracht niet alleen plezier, maar ook succes. Hubertus heeft vele succesvolle namen voortgebracht, waaronder Geert-Jan Bruinsma, oprichter van Booking.com. Om ervoor te zorgen dat het studentenhuis zijn originele karakter behield, kochten de Hubertanen het pand zelf 12 jaar geleden. Robbert Bakker benadrukte lachend: “Alle oud-bewoners en bewoners zijn een beetje eigenaar. Meteen een garantie dat ze de boel niet slopen.”

Een Levendige Avond voor Jong en Oud

Het Hubertusfeest trok feestgangers van alle leeftijden aan. Terwijl de meeste bezoekers rond de 20 waren, waren er ook oudere Hubertanen, zoals de 63- en 60-jarige Robbert Bakker en Nick Koper, die al sinds de begindagen betrokken zijn bij het feest. Ondanks hun leeftijd voelen ze zich nog steeds thuis tussen de bruisende menigte. Het feest was niet alleen een hereniging voor oud-bewoners; het was een viering van succes, vriendschap en toewijding aan Huize Heilige Hubertus.

Feesten tot de Dageraad: Een Traditionele Afsluiting

Naarmate de nacht vorderde, bleven bewoners feestvieren tot de dageraad. Lennart Cool deelde zijn plannen voor de dagen na het feest: “Daarna zijn we twee dagen druk met het opruimen van de rotzooi. Zondagavond sluiten we dat af met een avondje wellness. En dan? Op naar het volgende Hubertusfeest!”

Studeren in Twente: Een Betoverend Avontuur met Hubertusfeest en Tukker Schnaps

Het Hubertusfeest in Huize Heilige Hubertus is niet zomaar een feest; het is een betoverend avontuur waarin de rijke geschiedenis van het huis samensmelt met de energie van de jonge studenten. Studeren in Twente wordt pas echt compleet met een ervaring als deze, waar magie, traditie en feestelijkheid samenkomen in een bruisend geheel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *