Allergenen en ingrediënten

Allergenen informatie

Tukker Schnaps bevat geen sporen van noten en gluten. Bij de bereiding zijn geen kunstmatige geur, kleur en smaakstoffen toegevoegd. Het is volledig natuurlijk.

Ingrediënten

Tukker Schnaps is bestaat uit gedestilleerd water, alcohol, suiker (minimaal 100 gram per liter) en natuurlijk vanille aroma.

Natuurproduct

Tukker Schnaps is een natuurproduct. De meeste smaak en kleur wordt aan de drank gegeven met vanille stokjes. Geen enkele oogst is hetzelfde en het ene vanille stokje is het andere niet. Daarom kan de kleur van de drank per batch verschillen.

Vanille is één van de duurste specerijen. De bloemen van de orchidee worden hand bestoven en daarmee bevrucht. Vervolgens zit tussen het moment van bestuiven en de uiteindelijke verkoop ruim een jaar tijd. Wanneer de peulen worden geoogst worden ze gedompeld in heet water. Daarna moeten ze een aantal dagen in de zon moeten liggen. ‘s Nachts worden ze gewikkeld in doeken waardoor de vanille gaat broeien. Maar 10 tot 15 procent wordt uiteindelijk goedgekeurd en verkocht als vanille stokje. Dit arbeidsintensieve en kostbare proces zie je terug in de prijs.